Lobby-update: voorbereidingen aankomende debatten en onderzoek van het CDA

De Tweede Kamer is begonnen aan de laatste eindsprint voor de zomervakantie. Voor het primair onderwijs komen er een aantal grote debatten aan: over krimp, passend onderwijs en de toekomst van het onderwijstoezicht. In aanloop daarnaartoe voert de PO-Raad verschillende gesprekken met Tweede Kamerleden en hun medewerkers.

Op dit moment ligt de Wet werk en zekerheid ter behandeling bij de Eerste Kamer. Met deze wet worden schoolbesturen gedwongen veel invalkrachten in vaste dienst te nemen, terwijl zij daarvoor geen geld hebben. Dit kan ertoe leiden dat zieke leraren niet meer worden vervangen en leerlingen geen les krijgen. De PO-Raad roept haar leden dan ook op een brandbrief te sturen aan minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).  

Tweede Kamerleden zelf zijn ook druk met eigen onderzoeken en projecten. CDA-Kamerlid Michel Rog doet een eigen onderzoek naar klassengrootte, personeel, bekostiging en financiële positie. Hier vindt u meer informatie over dit onderzoek en kunt u eraan deelnemen. 

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 16 mei 2014

Nieuwscategorieën