Maatwerkregeling auteursrechten video-en tv-beelden

De PO-Raad is een speciale maatwerkregeling overeengekomen met Videma, belangenbehartiger van film- televisiemakers. Voor video is de vergoeding afhankelijk van een maximaal aantal voorstellingen per jaar, voor tv betaalt u een vast bedrag per school. Het tarievenblad geeft meer informatie over de vergoedingen.

U kunt de maatwerklicentie aanvragen via www.videma.nl/acties met de inlogcode die u per brief van Videma heeft ontvangen. U kunt contact opnemen met Videma via het contactformulier op Videma.nl

Heeft mijn school een licentie nodig?

Het onderwijs maakt veel gebruik van video- en tv-beelden. Als dat gebeurt als onderdeel van het onderwijsprogramma, is daarvoor geen auteursrechtelijke toestemming nodig. Voor vertoning in het kader van ontspanning en amusement geldt de toestemmingsvereiste wel. Te denken valt aan het vertonen van een populaire film op de dag voor de vakantie, waarbij het overigens niet uitmaakt op dat via dvd of digibord gebeurt, of het gezamenlijk bekijken van een belangrijk sportevenement op tv.

Videma

Voor de vertoning van video- en tv-beelden is op grond van onze Auteurswet voorafgaande toestemming vereist van de film- televisiemakers. Deze rechthebbenden hebben Videma aangewezen hun belangen te vertegenwoordigen, waardoor vertoners met één licentie de auteursrechtelijke toestemming kunnen regelen.

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
maandag 22 oktober 2012

Nieuwscategorieën