Masterclasses 'Eerst kiezen, dan delen' nu online te bekijken

In de afgelopen maanden organiseerde de PO-Raad verschillende masterclasses ter ondersteuning van schoolbesturen bij de verdere professionalisering vanuit de door de sector zelf ontwikkelde Code Goed Bestuur. Deze masterclasses werden gegeven binnen de kaders van het project Eerst kiezen, dan delen.

Wilt u de masterclasses van 19 september en 3 oktober nog eens bekijken of kon u er niet bij zijn maar bent u er wel in geïnteresseerd? De volledige sessies zijn nu hier te bekijken.

Op 19 september stond risicomanagement centraal. Vragen die centraal stonden waren: Hoe staat uw organisatie er financieel voor? Welke risico's spelen er in de externe en interne omgeving van de onderwijsinstelling? Hoe kunt u deze risico’s beheersen en welke rol speelt het vermogen hierbij?

Op 3 oktober ging Paul de Ruijter, auteur van het strategisch management handboek ‘Klaar om te wenden’, in op het scenariodenken en maken van meerjarenbeleidsplannen.

Slotconferentie

Heeft u zich al ingeschreven voor de slotconferentie van Eerst kiezen, dan delen op 12 december? Tijdens deze conferentie wordt de oogst gepresenteerd van twee jaarEerst kiezen, dan delen. U kunt daarnaast deelnemen aan negen verschillende subsessies.

Tijdens de conferentie wordt ook de laatste masterclass georganiseerd over hoe de toezicht en verantwoording. Welke vragen dient een toezichthouder in ieder geval te stellen en hoe krijgt hij antwoord op deze vragen? Bij wie zou de toezichthouder zijn informatie  moeten halen, en bij wie niet? Rienk Goodijk, bijzonder hoogleraar Governance in het (semi-)publieke domein, verbonden aan Tias Nimbas Business School, Universiteit van Tilburg vertelt het.

Laatst gewijzigd: 
maandag 28 oktober 2013

Nieuwscategorieën