Mathijs ter Bork is leraar van het jaar

Op zaterdag 2 oktober is Mathijs ter Bork uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2010 in het primair onderwijs. De PO-Raad feliciteert Mathijs van harte met deze uitverkiezing. Het komende jaar is hij ambassadeur voor alle 175.000 leraren en andere medewerkers in het basisonderwijs en speciaal onderwijs.

Mathijs ter Bork (foto: RTV Drenthe)

Mathijs ter Bork (28) is leraar op de openbare jenaplanschool 't Broekhoes uit Balinge in Drenthe. Samen met twee leraren van het Montessori College Oost uit Amsterdam en het ROC Nijmegen ontving hij de prijs in Hilversum uit handen van demissionair minister Rouvoet van Onderwijs. De televisieregistratie van de uitreiking is te zien op dinsdag 5 oktober op Nederland 2.

Leerlingen en ouders gaven 700 leraren op voor de verkiezing van de leraar van het jaar (waarvan 270 uit het primair onderwijs). Op basis van informatie van de leerlingen, ouders en collega's nomineerde een jury, met onder andere PO-Raad-voorzitter Kete Kervezee, 10 leraren in elke sector. Daaruit kozen ze de uiteindelijke winnaar. Bij de beoordeling lette de jury onder meer op de sfeer in de klas, de leeromgeving voor de leerlingen en of de leraar zich blijft professionaliseren en ontwikkelen.

De verkiezing vormt het begin van de Nationale Onderwijsweek, die dit jaar tot en met 8 oktober duurt.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën