Meer maatschappelijk vastgoed dan winkels en kantoren

Er is meer maatschappelijk vastgoed in Nederland dan kantoren en winkels bij elkaar. Dat is de opmerkelijke uitkomst van een verkenning dat op initiatief van 'Bouwstenen voor Sociaal' door bbn adviseurs is uitgevoerd. Het is voor het eerst dat de totale omvang van het maatschappelijk vastgoed in beeld is gebracht.

Met de verkenning willen Bouwstenen voor Sociaal en bbn laten zien dat de huisvesting van scholen, kinderopvang, cultuur, sport, zorg en andere maatschappelijke diensten niet alleen maatschappelijk, maar ook economische relevant is.

Er gaat jaarlijks een bedrag van € 14,3 miljard in het maatschappelijk vastgoed om. Dat is bijna € 2.000 per huishouden. Het totale oppervlak maatschappelijk vastgoed beslaat circa 83,5 miljoen vierkante meter. Ongeveer 70% heeft een onderwijs of zorgfunctie. 
Meer informatie over het onderzoek >>

Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2012 
Op dinsdagmiddag 8 november 2011 wordt de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2012 bestuurlijk vastgesteld. Deze agenda en middag wordt georganiseerd door Bouwstenen voor Sociaal, een samenwerking tussen het werkveld, VNG, PO-Raad, Aedes, MOgroep en Brancheorganisatie Kinderopvang.

Laatst gewijzigd: 
maandag 12 december 2011

Nieuwscategorieën