Meters maken met ICT in het onderwijs. Vragen of belemmeringen? De PO-Raad helpt!

Ambities genoeg als het gaat om het inzetten van ICT om leerlingen te laten leren, maar loopt u hierbij tegen blokkades en belemmeringen aan? Staan regels of andere zaken uw ambities in de weg? Hoe pakt u die aan?

In samenwerking met Kennisnet, helpt de PO-Raad schoolbesturen hun ambities versneld waar te maken. Dat doet ze door hun vragen, zogenoemde versnellingsvragen, te verzamelen en deze te bundelen. Op die manier kunnen bij deze vragen snel antwoorden en oplossingen worden gevonden en hoeven besturen niet ieder voor zich het wiel opnieuw uit te vinden. Zij kunnen dan met de hele sector primair onderwijs meters maken met ICT. Daarmee wordt leren op maat voor steeds meer leerlingen mogelijk.

Versnellingsvragen indienen

Op dit moment is de PO-Raad al met de eerste vier versnellingsvragen aan de slag. Allemaal vragen die breed gedragen worden door schoolbesturen uit de sector en die hen in de weg staan om door te pakken met ICT in het onderwijs. Wilt u weten welke vragen dit zijn? U leest het in dit artikel

Zit uw vraag er niet bij? U kunt het via deze website laten weten. De PO-Raad helpt u vervolgens uw ambities waar te maken. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is hier te lezen.

Direct aanmelden kan ook. Wij nemen dan contact op om te kijken of uw vraag voldoet aan de criteria van versnellingsvragen. Vervolgens kunt u de vraag inschrijven. Doe dat vóór 8 juni 2015 voor de tweede beoordelingsronde of vóór 8 oktober 2015 voor de derde beoordelingsronde.

Opbrengsten conferentie 'Beter en slimmer leren met ICT'

Op 22 april jl. organiseerde de PO-Raad de conferentie Beter en sneller leren met ICT. Het verslag van deze geslaagde dag leest u hier. 

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 25 september 2015