Metro: 'Gezonde school met GGD-vignet flink in opmars'

De woordvoerder van de PO-Raad beaamt in Metro van 1 augustus dat steeds meer basisscholen werken aan aspecten van een gezond leven. "Dat begint op sommige scholen met traktatievoorschriften, op andere zijn ze al een aantal stappen verder. Scholen met het vignet Gezonde School zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit aantal zal in de toekomst zeker meer worden", aldus de woordvoerder in de krant.

Metro schrijft dat het aantal aanvragen voor een certificaat voor een zogenoemde Gezonde School het afgelopen half jaar is gestegen met bijna 70 procent. Sinds de oprichting van het vignet Gezonde School door het rijksinstituut RIVM in 2011 werd ruim tweehonderd keer een aanvraag gedaan, voornamelijk door basisscholen. Een groot deel hiervan, ruim tachtig aanvragen, kwam het afgelopen half jaar binnen. Vorig jaar kwamen over het hele jaar zestig aanvragen binnen.

"De lijn van het aantal aanvragen stijgt nu hard. We verwachten dat die zal doorzetten", zegt Dorien Tolhuis van GGD GHOR Nederland, de beheerder van het vignet Gezonde School. "Het vignet wordt bekender en steeds meer scholen worden zich bewust van het belang van een gezonde levensstijl." Om een vignet Gezonde School te behalen, moet een school voldoen aan basisvoorwaarden en criteria van minimaal één van de acht thema's, waaruit de school zelf mag kiezen. De thema's Sport en Bewegen, Voeding en Sociaal-emotionele Ontwikkeling zijn onder de scholen het populairst.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 28 januari 2015

Nieuwscategorieën