Mexicaanse griep op school?

De scholen in de regio Noord gaan weer open. Ze zullen mogelijk te maken krijgen met de Mexicaanse griep. Wat kunnen ze doen?

Als u constateert dat een leerling op uw school griepverschijnselen heeft, laat het dan thuis blijven totdat de symptomen volledig over zijn. Zorg verder voor voldoende hygiëne in de school. Daarmee kunt u ook besmetting van medewerkers en leerlingen voorkomen. Vervang bijvoorbeeld handdoeken door papieren handdoekjes. Laat de medewerkers en leerlingen regelmatig hun handen wassen met water en zeep. Zorg dat bureaus en deurklinken goed worden schoongemaakt. Ventileer de lucht in het gebouw vaak.

Veel informatie over de Mexicaanse griep is te vinden op internet. Op de websites van het ministerie van VWS en het RIVM vindt u onder andere veelgestelde vragen over de Mexicaanse griep in werk- en schoolsituaties. Als u verder nog vragen hebt over een concrete situatie, kunt u contact opnemen met uw lokale of regionale GGD. De GGD kan u bijvoorbeeld adviseren over verder maatregelen.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën