Minister en fractieleiders in Nieuwegein

Minister Van Bijsterveldt en bijna alle fractieleiders uit de Tweede Kamer hebben toegezegd om vanmiddag naar de onderwijsmanifestatie in Nieuwegein te komen. Op de manifestatie protesteren de sectororganisaties, de vakbonden en de ouderorganisaties tegen de bezuinigingen van 300 miljoen op Passend onderwijs.

De organisaties vinden het fijn dat de minister naar het geluid uit het onderwijsveld wil komen luisteren. Daarnaast verwachten we de fractieleiders Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66), André Rouvoet (ChristenUnie), Jolande Sap (Groen Links) en Emiel Roemer (SP). De regeringspartij VVD wordt vertegenwoordigd door onderwijswoordvoerder Ton Elias.

Aandacht van de media
Zowel radio, televisie als de schrijvende pers zullen verslag doen van de manifestatie. Hart van Nederland (SBS6) en verschillende regionale omroepen volgen mensen die naar de manifestatie in Nieuwegein komen. RTL Nieuws (RTL 7) wil tijdens de manifestatie rechtstreeks uitzenden en ook andere landelijke media zijn goed vertegenwoordigd.

Wij geven hiermee een duidelijk signaal af over onze zorgen over de kwaliteit van het onderwijs.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 13 december 2011

Nieuwscategorieën