MTV/TMF waarschuwt scholen voor nepmedewerkers

Muziek-en jongerenzender MTV/TMF meldt dat er personen actief zijn, die zich uitgeven voor medewerker of management van MTV/TMF. In die hoedanigheid bellen zij scholen. Deze telefoontjes hebben door het hele land al plaatsgevonden.

De nepmedewerkers van MTV/TMF bellen met het verhaal dat er een leuke wedstrijd is voor groep 8. Hierbij melden ze vaak dat dit al besproken is met de directeur van de betreffende school, waarvan ze ook de naam kunnen noemen. Aan de wedstrijd mogen twee meisjes meedoen. Hij laat weten dat alleen meisjes die al 12 jaar oud zijn mee mogen doen aan de wedstrijd. Deze gegevens worden dan in goed vertrouwen door de school gegeven en de man vraagt de meisjes aan de telefoon. Zodra hij de meisjes aan de telefoon krijgt, stelt hij eerst een paar algemene vragen waarna hij overgaat naar ongepaste vragen.

MTV en TMF willen benadrukken nooit op deze manier te werk te gaan en dat deze personen zeker niet in opdracht voor MTV/TMF werken. Zij adviseren alle scholen deze personen nooit door te verbinden met leerlingen, en indien mogelijk het telefoonnummer door te geven aan de politie. U kunt ook MTV Networks bellen op 020 4937000 om het verhaal te verifieren.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën