Nationale herdenking MH17

Op maandagmiddag 10 november 2014 vindt de Nationale Herdenking Slachtoffers MH17 plaats. In Amsterdam is een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden en genodigden. De PO-Raad denkt op deze dag ook aan alle scholen die leerlingen en/of personeelsleden bij de ramp verloren. De impact op de getroffen scholen is nog steeds enorm. We wensen familieleden, klasgenoten, vrienden en collega's veel sterkte.

De Nationale Herdenking is een blijk van medeleven met de nabestaanden en een uiting van respect voor alle slachtoffers. Het officiële programma in Amsterdam begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. De NOS zendt de herdenkingsbijeenkomst rechtstreeks uit op radio en televisie.

De PO-Raad denkt tijdens de herdenking ook aan familie, vrienden en collega's van Tamara Ernst. Tamara was Gezondeschooladviseur voor de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl, een gezamenlijk project van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad. Tamara was een van de 298 inzittenden van het vliegtuig van Malaysia Airlines dat op 17 juli verongelukte in Oekraïne.

Eén minuut stilte

Tijdens het nationale programma in Amsterdam wordt een minuut stilte in acht genomen. Mensen die de uitzending volgen, kunnen zich hierbij aansluiten. In tegenstelling tot de dag van nationale rouw is er geen landelijk tijdstip voorzien voor de minuut stilte.

Scholen en gemeenten zijn vrij in hun invulling voor 10 november. Voor deze dag zijn geen landelijke richtlijnen voorgeschreven. Iedereen kan hier op eigen wijze invulling aan geven.

 

 

 

Laatst gewijzigd: 
woensdag 28 januari 2015

Trefwoorden

Nieuwscategorieën