Nationale Onderwijs Week geopend

Kete Kervezee, voorzitter PO-Raad, heeft in Utrecht de Nationale Onderwijsweek officieel geopend. Op Brede School Hart van Noord stond zij stil bij de enorme prestatie, die leraren, schoolleiders en schoolbesturen dagelijks leveren.

De Nationale Onderwijs Week is een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar alweer voor de zevende keer plaatsvindt. Het thema is dit jaar 'School Dichtbij', waarmee de omgeving en de buurt worden betrokken bij de school. Kete Kervezee benadrukte het belang van de samenwerking tussen school en omgeving. Cruciaal daarbij is contact tussen ouders en de school, zodat ontwikkelingen thuis en ontwikkelingen op school elkaar versterken ten gunste van het kind.

School dichtbij

In de Brede School Hart van Noord in Kanaleneiland-Noord, Utrecht werken scholen, kinderopvang en de wijkwelzijnsorganisatie samen. Een passende locatie voor het begin van de Nationale Onderwijs Week 2009. Deze week worden de leraren weer in het zonnetje gezet (Dag van de leraar). Bekende en minder bekende Nederlanders, waaronder drie medewerkers van de PO-Raad, geven gastlessen op scholen. Studenten die klaar staan om hun collega's in het primair en voortgezet onderwijs te komen versterken, maken kans op de Top Talentprijs. En voor journalisten die een opmerkelijke, journalistieke bijdrage geleverd hebben aan de nieuwsgaring over het onderwijs, zijn er Onderwijspersprijzen.

Leraren van het jaar

Ook radio en televisie besteden dit jaar veel aandacht aan de Nationale Onderwijs Week. Met als hoogte punt de bekendmaking van de leraren van het jaar in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. U kunt de uitzending bekijken aanstaande woensdag 7 oktober om 20.50 uur op Nederland 2 bij Teleac.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën