Nieuw: het ManagementVenster in Vensters PO

Vensters PO introduceert voor schoolbesturen het ManagementVenster. De rapportages in dit venster bevatten sturingsinformatie voor scholen en besturen en zijn voor intern gebruik. De informatie is daarom afgeschermd met een wachtwoord. Graag informeert de PO-Raad de schoolbesturen over de eerste rapportages, over hoe zij rechten krijgen om het venster te gebruiken én over de extra optie om gegevens eindtoets en schooladvies te controleren.

Eerste rapportages beschikbaar


Sinds kort staan de eerste rapportages in het ManagementVenster. Het komende jaar worden daar meer rapportages aan toegevoegd. Er zijn rapportages voor besturen en voor scholen. De bestuursrapportages bevatten detailinformatie van alle scholen onder het bestuur, terwijl schoolrapporten specifiek voor een school zijn. Voor besturen zijn er nu twee rapportages beschikbaar: financiën en resultaten eindtoets. Voor scholen is er een schoolrapportage resultaten eindtoets. Daarnaast staat er tijdelijk een controledocument in met voorlopige gegevens eindtoets en schooladviezen 2013-2014 (zie uitleg hieronder).

De juiste rechten

Het ManagementVenster vindt u op http://mijn.vensters.nl. Naast de SchoolVenstertegel ziet u een tegel voor het ManagementVenster staan. Om het ManagementVenster te kunnen gebruiken, heeft u de juiste rechten nodig. Heeft u een account voor mijn.vensters.nl? Dan kunt u aan uw gebruikersbeheerder op bestuursniveau vragen om uw rechten uit te breiden met ManagementVenster-rechten (naar uitleg hierover). Heeft u nog geen account voor mijn.vensters.nl? Dan kan de gebruikersbeheerder van uw school of bestuur u als nieuwe gebruiker aanmaken in het systeem en aan u de juiste rechten toekennen. 

Gegevens controleren
 tot 1 juli

We gebruiken het ManagementVenster direct ook om u de kans te geven gegevens te controleren voor de indicatoren Resultaten eindtoets en Schooladviezen in het SchoolVenster. Voor deze indicatoren worden data van DUO gebruikt. In het ManagementVenster staat op dit moment een controledocument met een voorvertoning van de indicator Resultaten eindtoets voor het schooljaar 2013-2014 en een tabel met de voorlopige gegevens eindtoets en schooladviezen, zoals u die voor 1 mei 2014 met BRON heeft uitgewisseld. U kunt deze gegevens tot 1 juli controleren, feedback geven en de gegevens alsnog goed in BRON zetten via uw LAS. Na de zomer wordt dan een definitief gegevensbestand ingeladen. Op deze manier worden de indicatoren Resultaten eindtoets en Schooladviezen op basis van de juiste data weergegeven in uw SchoolVenster.  

Wat is de kracht van het ManagementVenster?


Als het ManagementVenster in 2015 helemaal gevuld is, geven de rapporten u snel een helder beeld van bijvoorbeeld uw eigen onderwijsopbrengsten, financiën en personeelskenmerken, en de ontwikkeling daarin ten opzichte van eerdere jaren. Het ManagementVenster toont ook percentielscores. Zo kunnen scholen binnen een bestuur gedetailleerd met elkaar worden vergeleken en kunnen resultaten worden afgezet tegen die van vergelijkbare scholen in de rest van het land. De cijfers kunnen de basis vormen voor gesprekken binnen het team en voor aanscherping van het schoolbeleid. 

U kunt meedenken


Het ManagementVenster is in ontwikkeling. U kunt dus meedenken over de invulling. Als u dit wilt, neem dan contact met ons op via vensterspo@schoolinfo.nl

Bent u nieuwsgierig geworden naar het ManagementVenster? Vraag de juiste rechten aan en log daarna in op http://mijn.vensters.nl. Meer informatie vindt u op de projectwebsite op de pagina over het ManagentVenster.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 3 juli 2014

Trefwoorden

Nieuwscategorieën