O2A5 wint prijs voor het beste onderwijsjaarverslag

O2A5 uit Arkel heeft het beste jaarverslag in het primair onderwijs. De Stichting ontving daarom op woensdag 27 november de Dyade Bestuursbokaal.

Een externe jury heeft de tien genomineerde jaarverslagen beoordeeld op veertien criteria waaronder kwaliteit verslag intern toezicht, beleid versus resultaat, nodigt het verslag uit tot dialoog en discussie, koppeling tussen financiën en onderwijs, onderwijskwaliteit, welke aandacht wordt besteed aan de docenten en kwaliteit van de paragraaf risicomanagement.

Het jaarverslag van O2A5 valt volgens de jury op door 'de uitgebreide aandacht voor inspectiescores en onderwijskwaliteit. Het bestuursverslag is sterk gericht op verbetering van de onderwijskwaliteit'.

Namens de PO-Raad zat Reinier Goedhart, beleidsadviseur bekostiging, in de jury.

Het jaarverslag

In het jaarverslag legt het bevoegd gezag verantwoording af over het gevoerde beleid. Drie vragen staan hierbij centraal. Wat waren we van plan? Wat hebben we gedaan? En wat hebben we bereikt?

Verantwoording is niet alleen belangrijk vanwege de controle maar ook vanwege het leereffect. Wat kan de volgende keer beter of anders? Naarmate de verantwoording toegankelijker is en betere informatie biedt, kan het gesprek hierover beter gevoerd worden. Het jaarverslag draagt op deze wijze bij aan goed onderwijs.

De PO-Raad feliciteert O2A5 met het winnen van de bestuursbokaal.

 

 

Laatst gewijzigd: 
maandag 2 december 2013

Nieuwscategorieën