Onderwijs ‘in the picture’

De Nationale Onderwijsweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat in 2011 voor de negende keer plaatsvindt. Traditiegetrouw vinden in de eerste week van oktober diverse activiteiten plaats waarin Onderwijs centraal staat. Het doel van deze week is om een positieve bijdrage te leveren aan de beeldvorming van het onderwijs en daarmee het versterken van een breed draagvlak voor de ontwikkeling van een hoge onderwijskwaliteit. Het motto van de negende Nationale OnderwijsWeek is ‘KENNIS MAKEN’.

Leraar van het jaar
De week start op zaterdag 1 oktober met de verkiezing van de leraar van het jaar, in het Mediapark in Hilversum. Ook wordt hier de Jos van Kemenade Award uitgereikt, aan een project dat leraren het beste de ruimte biedt om (verder) te professionaliseren op de werkplek.

Op maandag vindt onder meer de ‘Avond van het Onderwijs’ plaats: dit programma wordt om 20.25 uur op Nederland 2 uitgezonden. Dit jaar neemt Clairy Polak de presentatie voor haar rekening.

Woensdag 5 oktober is het officieel de Dag van de Leraar (m/v). Een van de activiteiten deze dag is het Onderwijsdebat. Politici,experts uit het veld en de genomineerden voor de Prijs voor de Onderwijsjournalistiek gaan met elkaar en met u in debat over taal, rekenen en de kwaliteit van het onderwijs. De PO-Raad is mede organisator van dit debat. Ook u kunt er bij zijn.

Klik hier voor het gehele programma >>

Nationaal ouderenfonds
Nieuw dit jaar is de samenwerking met het nationaal ouderenfonds. De Nationale Onderwijsweek is een samenwerking met dat fonds aangegaan, om het contact tussen jong en oud te stimuleren. Want, zo zeggen ze, juist contact met een andere generatie is voor zowel jong als oud heel leuk, leerzaam en waardevol.

Het doel van de samenwerking ‘Jong voor Oud’ is te zorgen dat er een structureel contact ontstaat. Kinderen kunnen voor ouderen iets doen, maar ouderen kunnen ook op scholen heel waardevol zijn, om te helpen bij verschillende activiteiten of om hun kennis en ervaring te delen.

 

 

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën