Opening Kindermediaweek

Op 4 september is de Kindermediaweek van start gegaan met de Kindermediatop. Op dit evenement gingen kinderen in debat met experts op het gebied van kindermedia, de kinderen gaven daarin aan wat zij belangrijk vinden bij programma’s, websites en games. Ook Kete Kervezee, voorzitter PO-Raad, ging in debat met de kinderen. In een levendig gesprek lieten de kinderen weten dat kindermedia spannend, afwisselend en ook leerzaam moeten zijn.

Deze week zullen verschillende activiteiten plaatsvinden in het kader van de Kindermediaweek: binnen de bibliotheken staat de audiovisuele media centraal. Kinderen kunnen in de participerende bibliotheken activiteiten rondom kindermedia doen.

Mediamakers en studenten komen op donderdag 8 september aan bod. Studenten van verschillende game- en journalistieke opleidingen krijgen een kijkje in de keuken van Mediasmarties. Mediamakers worden voorbereid op het ontwikkelen van kindercontent.

De PO-Raad ondersteunt de initiatieven van Media Smarties, dat de nadruk legt op de positieve kanten en de kansen die media aan kinderen geven.

Meer informatie Kindermediaweek >>  
Meer informatie Media Smarties >> 


Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën