Ophef en verontwaardiging bij leerlingen en ouders

De PO-Raad is zowel door diverse scholen als door ouders benaderd met klachten over het schrappen van de speciale Sinterklaasuitzending van Sesamstraat. De uizending, waaraan een half jaar gewerkt is aldus de eindredactrice op de website van de NOS, stond geprogrammeerd om 16.40 uur. Op dat moment werd echter ex-minister Wouter Bos nog verhoord voor de commissie-De Wit. De NOS wilde, zo schrijft de NRC, de verklaringen van oud-minister Wouter Bos over de bankencrisis nog niet afbreken. Daarop besloot de NPO de uitzending van Sinterklaas in Sesamstraat te schrappen.

Op internet ontstond een discussie over deze beslissing. Veel kinderen zaten klaar voor de televisie, in afwachting van de pakjesavonduitzending. Maar tevergeefs. In de NRC zegt eindredacteur Boschhuizen: “Nederland 1 is de familiezender van Nederland, maar ook de calamiteitenzender. De NPO besluit wanneer de actualiteit belangrijker is om uit te zenden dan de geplande programmering. Dat vinden wij, zeker in dit geval, erg frustrerend, maar daar hebben we geen invloed op.”

De PO-Raad vraagt zich echter wel af hoe deze beslissing te rijmen valt met de discussie over ons cultureel erfgoed, waar Sinterklaas een duidelijk onderdeel van is. Kete Kervezee, voorzitter PO-Raad, voegt daar in Sinterklaasstijl aan toe: “Is wie de kleine kijker niet eert, de grote kijker wel weerd?”

Laatst gewijzigd: 
donderdag 8 december 2011

Nieuwscategorieën