Passend onderwijs is ‘gewoon’ goed onderwijs

De voorzitter van de PO-Raad, Kete Kervezee, kreeg het Amsterdams Manifest Passend onderwijs aangeboden tijdens het debat ‘Het onderwijs is geen zorginstelling!?’ In een goed gevulde aula van het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam werd flink gediscussieerd over Passend onderwijs.

 

Amsterdams Manifest Passend onderwijs

 

Leraren, schoolleiders, schoolbestuurders en andere deskundigen zijn op 15 maart bij elkaar gekomen om te praten over de mogelijkheden en onmogelijkheden van Passend onderwijs. De aanleiding is de presentatie van het Amsterdams Manifest Passend onderwijs. Dit manifest is tot stand gekomen op initiatief van het ABC en de Hogeschool van Amsterdam.

Kete Kervezee neemt het eerste exemplaar officieel in ontvangst en omarmt de inhoud van het manifest. In haar reactie benadrukt ze dat Passend onderwijs eigenlijk ‘gewoon’ goed onderwijs voor alle leerlingen is. “In Nederland hebben we de ambitie dat het onderwijs bij de mondiale top 5 behoort. We moeten dan ook de leerlingen, die moeite hebben met de stof een passend aanbod geven, maar ook uit uitmuntende leerlingen kunnen we met extra aandacht meer halen.”

Presentator Pieter Hilhorst (Volkskrant, Vara) praat vervolgens met een panel en de zaal over ervaringen in de praktijk. Er zijn geen pasklare oplossingen, maar het inspireert en helpt om er over te praten en ervaringen uit te wisselen.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën