Petitie tegen bezuinigingen nog tot 8 maart te tekenen

De sectororganisaties, vakbonden en ouderorganisaties hebben afgesproken dat aan de tekentermijn voor de petitie tegen de bezuinigingenop het Passend onderwijs een einde komt op dinsdag 8 maart, tegelijk met de internetconsultatie van het ministerie van OCW. Wie nog niet heeft getekend, moet dus snel zijn.

De petitie ‘Stop bezuiniging van 300 miljoen op passend onderwijs’is onderdeel van een breed gedragen actiecampagne tegen de bezuinigingen op de budgetten voor zorgleerlingen, die gevolgen zullen hebben voor de hele sector. De petitie werd al bijna 160 duizend keer ondertekend, en werd in het leven geroepen als opmaat naar de manifestatie ‘Nee tegen bezuinigingen, ja voor passend onderwijs’ in Nieuwegein van 9 februari. Daar kwamen bijna 11 duizend ouders, leerkrachten en onderwijsondersteuners op af.

Het protest tegen de bezuinigingen gaat echter nog steeds door. In het dossier over Passend onderwijsproberen wij zo veel mogelijk brieven, artikelen en dergelijk te verzamelen. Daarnaast ontvingen we onlangs ook deze filmpjes:

- Flashmob: Westland 19 febr. 2011

- Passend Onderwijs Statement Den Bosch

Op YouTube en andere sites zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van protesten tegen de bezuinigingen. De PO-Raad blijft zich ook samen met de andere sectororganisaties, vakbonden en ouderorganisaties verzetten tegen de bezuinigingen. Binnenkort hoort u daar weer meer over.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 13 december 2011

Nieuwscategorieën