PO-Raad blijft in actie tegen bezuinigingen

De PO-Raad blijft zich verzetten tegen mogelijke bezuinigingen in het onderwijs. In november heeft de Tweede Kamer ingestemd met bezuinigingen in het primair onderwijs. Veel partijen willen het onderwijs nu ontzien bij de brede heroverwegingen van het kabinet. Minister-president Balkende weigert echter om het onderwijs bij voorbaat uit te sluiten van bezuinigingen.

Dit najaar heeft de PO-Raad nadrukkelijk actie gevoerd tegen de bezuinigingen in het primair onderwijs. De moties tegen deze bezuinigingen hebben het niet gehaald in de Tweede Kamer, maar veel partijen waren het wel eens met de stelling van de PO-Raad dat het kabinet niet zou moeten bezuinigen op het primair onderwijs, omdat hier de basis wordt gelegd voor de opleiding en de mogelijkheden van kinderen. Dit zien we nu terug in de debatten in de Tweede Kamer.

Door de economische crisis ziet het kabinet zich genoodzaakt te snijden in de overheidsuitgaven. Ze hebben daarom verschillende werkgroepen aan het werk gezet om voorstellen voor te bereiden voor grote bezuinigingen. Voor ons zijn de werkgroepen van belang, die kijken naar kinderopvang en productiviteit van het onderwijs. De werkgroepen rapporteren begin april 2010.

De PO-Raad wil nadrukkelijk invloed uitoefenen op de publieke discussie naar aanleiding van de voorstellen van de werkgroepen. We gaan daarom onze acties van het najaar voort zetten in een campagne. Hiervoor willen we met u en andere betrokkenen de maatschappij overtuigen van het belang en noodzaak van investeren in het onderwijs.

Via onze site en nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de campagne.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën