PO-Raad en Basispoort maken afspraken over Basispoort

De PO-Raad vindt dat helder moet worden gecommuniceerd over onder meer het doel en de omvang van de te registreren gegevens door Basispoort en het waarborgen van de privacy van gebruikers ervan. Verschillende schoolbesturen hadden daar vragen over.

Basispoort – dat online lesmateriaal toegankelijker en minder belastend moet gaan maken voor schoolbesturen, leerkrachten en leerlingen – heeft in een gesprek met de PO-Raad aangegeven dat de gegevens die in Basispoort worden opgeslagen alleen mogen en zullen worden gebruikt voor het regelen van toegang tot de applicaties van de uitgevers. De omvang van de te registreren gegevens is afgestemd om unieke identificatie mogelijk te kunnen maken.

Basispoort en de PO-Raad hebben afgesproken nader te praten over aanscherping van enkele punten uit de Gebruikersovereenkomst. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zal stichting Basispoort met de PO-Raad overleggen over verdere ontwikkelstappen van Basispoort.

Besturen die twijfels hebben bij de plannen van Basispoort verzoeken wij zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Dat kan per mail of telefonisch op 030-310 09 33. Uw commentaar kunnen wij dan meenemen in het vervolggesprek met Basispoort.

Lees hier meer over de afspraken met Basispoort en het gebruik ervan.

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 19 juli 2013

Trefwoorden

Nieuwscategorieën