PO-Raad houdt Algemene Ledenvergadering

De PO-Raad heeft haar jaarverslag 2013 officieel gepubliceerd. De Algemene Ledenvergadering (ALV) stemde op 5 juni in met het verslag.

De ALV stemde daarnaast in met het voorstel om als PO-Raad een regierol te pakken bij het in goede banen leiden van de vraag naar en ontwikkeling van digitaal leermateriaal. Ze zal samen met de VO-raad de vraag naar digitale leermiddelen gaan sturen. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat leerlingen meer op maat kunnen worden bediend.

In haar openingsspeech blikte Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad met de leden van de organisatie terug op het afgelopen jaar. We laten de resultaten die we in het onderwijs behalen voor zichzelf spreken en we laten zien dat we hard werken aan het belang van de leerlingen, zei ze. ,,Daarbij zie ik ook dat we als vereniging nog beter onze krachten hebben gebundeld.'' 

,,Je hoort wel eens mensen zeggen dat het onderwijs vroeger beter was. Als ik naar het primair onderwijs kijk, weet ik zeker dat dat niet waar is. Het onderwijs is tegenwoordig veel beter en zal morgen nog beter zijn'', aldus Den Besten.

(Her)benoemingen commissieleden

De PO-Raad gaat het komende jaar verder met vrijwel dezelfde commissieleden, zo besloot de ALV verder. Die keurde het voorstel goed om de huidige leden van de auditcommissie, de remuneratiecommissie en de werving- en selectiecommissie voor twee jaar te herbenoemen. Alleen Loek van der Kroon had aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode. Het bestuur van de PO-Raad is hem zeer dankbaar voor zijn deskundige inzet als lid en in het laatste jaar als voorzitter van de werving- en selectiecommissie.

In de auditcommissie zitten:

  • Adrie Groot, voorzitter CvB Stichting Flore; 
  • Ingrid Sluiter, voorzitter CvB Stichting SKOzoK; 
  • Eric van Dorp, lid CvB SPO Utrecht.

In de Remuneratiecommissie zitten:

  • Willem van Leeuwen, voorzitter
  • Sylvia Veltmaat, voorzitter CvB Stichting Fluvius Arnhem,
  • Bert Klompmaker, directeur-bestuurder openbaar onderwijs Librijn.

In de Werving- en selectiecommissie zitten:

  • René van Harten, directeur-bestuurder Stichting Lek en IJssel; 
  • Jolida Spekreijse-Voetelink, lid CvB De Ambelt; 
  • Berry Verwijmeren, directeur-bestuurder Stichting 3Primair.

Vanwege het vertrek van Van der Kroon zal de PO-Raad een open werving starten voor een nieuw lid voor de permanente werving- en selectiecommissie. Deze zal voor benoeming worden voorgedragen aan de ALV op 27 november 2014. 

De herbenoeming van de overige leden wordt niet beschouwd als een herbenoeming conform de gewijzigde statuten maar als een (verlengde) eerste benoeming.


Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 1 juli 2014

Trefwoorden

Nieuwscategorieën