PO-Raad in de media over asbestinventarisatie

De PO-Raad is in diverse media aan het woord geweest over asbest in scholen. Hoewel schoolgebouwen van voor 1994 op asbest gecontroleerd moeten worden, is dat bij ongeveer een derde van die gebouwen nog niet gebeurd. Dagblad Trouw berichtte op 25 juli dat de Inspectie Leefomgeving en Transport daarom wordt ingezet. De PO-Raad heeft haar leden daar eerder al over geïnformeerd.

Ook heeft zij haar leden herhaaldelijk opgeroepen hun gebouwen te laten controleren. Dat is nodig omdat zij verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van hun personeel en leerlingen. Net als staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) vindt de PO-Raad dat schoolbesturen hun verantwoordelijkheid moeten nemen en daarmee niet langer moeten wachten.

Dat nog niet alle schoolbesturen gehoor hebben gegeven aan de oproep een asbestinventarisatie te doen, komt bijvoorbeeld doordat sommige niet goed op de hoogte zijn van de regels, legde voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten uit op BNR en Radio 1. Ook zijn er besturen die wachten met een inventarisatie omdat ze van plan zijn te verhuizen naar een nieuw pand.

Den Besten benadrukte daarbij dat in het gros van de gevallen personeel en leerlingen geen gevaar lopen. Desondanks moeten de besturen wel een controle doén, zei ze.

 

Laatst gewijzigd: 
donderdag 25 juli 2013

Nieuwscategorieën