PO-Raad in het nieuws over verplaatsen eindtoets

De PO-Raad reageert vandaag in verschillende media op het besluit van de Tweede Kamer om de afname van een eindtoets voor leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs op te schuiven naar het voorjaar. Ook kunnen scholen zelf kiezen welke toets ze afnemen. De eindtoets wordt bovendien verplicht voor alle leerlingen.

Op BNR Nieuwsradio reageert vicevoorzitter van de PO-Raad Simone Walvisch op het nieuws. Walvisch geeft aan dat het verschuiven van de toets belangrijk is, omdat het oordeel van de basisschool daarmee belangrijker wordt als het aankomt op het geven van een middelbare schooladvies. Tot nu toe speelden de resultaten op de Cito-eindtoets daar ook een belangrijke rol bij.

Walvisch tekent daarbij aan dat de eindtoets nog wel als een tweede oordeel blijft gelden en dus corrigerend kan werken.

In de Volkskrant en NRC Handelsblad legt de woordvoerder uit dat de PO-Raad al langer voor pleit voor het verschuiven van de toets. Daardoor komt bovendien minder druk op de toets te liggen waardoor de prestatie van leerlingen minder wordt beïnvloed door de stress die ze ervaren.  

In dagblad Trouw laat de PO-Raad weten dat ze voorstander is van een centrale eindtoets.

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 22 maart 2013

Trefwoorden

Nieuwscategorieën