PO-Raad organiseert breinconferentie

Het primair onderwijs is toe aan een BreinBoost. In de neurowetenschap wordt steeds meer bekend over de werking van het brein, het functioneren van de mens in het algemeen en de leerling in het bijzonder. Daarmee komt er nieuwe kennis bovendrijven over talentontwikkeling, leren, de leeromgeving, creativiteit en meer. Maar hoe vertalen we deze naar de onderwijspraktijk? En hoe kunt u als bestuurder deze inzichten benutten om de kwaliteit van het onderwijs te blijven verbeteren? Dit zal het onderwerp van gesprek zijn tijdens de breinconferentie die de PO-Raad op 27 november – aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering (ALV) -  organiseert. Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, leidt de conferentie.

Programma

Wetenschappers komen aan het woord. Jelle Jolles, universiteitshoogleraar neuropsychologie aan de VU Amsterdam, verzorgt de aftrap van de conferentie. U zult worden meegenomen in een zoektocht naar de vertaalslag naar de onderwijspraktijk en bevindingen daarbij. Collega’s die de inzichten rond brein en leren al in praktijk brengen, delen hun ervaringen. Aan het einde van de dag heeft u nader kennis gemaakt met de impact van neurowetenschappelijk onderzoek op leren en onderwijs.

Het exacte programma volgt binnenkort. Via deze website kunt u zich dan ook inschrijven. Zet u 27 november alvast in uw agenda?

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 9 september 2014

Nieuwscategorieën