PO-Raad organiseert drie conferenties speciaal voor ‘kleine besturen’

‘Kleine besturen’ hebben te maken met andere vraagstukken dan ‘middelgrote en grote besturen’. De PO-Raad organiseert in januari drie regionale bijeenkomsten voor kleine besturen, om hier én aandacht aan te besteden én direct ook met een aantal van die vraagstukken concreet aan de slag te gaan.

Op het programma

De werkconferenties worden op verschillende plaatsen in het land georganiseerd, zodat de reistijd voor de bezoekers beperkt blijft. De inhoud van de conferenties kenmerkt zich door: praktisch, concreet, interactief en actueel. Er zullen onder andere workshops georganiseerd worden op het gebied van personeelsbeleid, huisvesting, krimp, Vensters PO, functiemix, et cetera. Bezoekers van de conferentie kunnen van tevoren ook onderwerpen indienen waar zij graag een workshop over zouden volgen. Bij voldoende animo organiseren we op dat onderwerp dat ook een sessie.

De conferenties zijn ook gericht op het verkennen van mogelijkheden voor samenwerking tussen kleine besturen: wat zijn thema’s waarop kleine besturen door samenwerking voordelen kunnen behalen? En hoe ziet zo’n eventuele samenwerking er dan uit?

Het is de bedoeling dat de aanwezigen concreet aan de slag gaan en aan het einde van de dag iets hebben afgerond: een oplossing voor hun probleem, een antwoord op hun vraag, etc.  Voor leden van de PO-Raad biedt de PO-Raad ook ‘nazorg’: een dagdeel gratis ondersteuning. Dit aanbod geldt ook voor de besturen die op deze dag lid wordt van de PO-Raad.

Het is dus expliciet de bedoeling dat het bijwonen van de conferentie de bezoekers tijd oplevert, in plaats van tijd kost.

De conferenties zullen plaatsvinden op:

  • Vrijdag 9 januari 2015: 13.00 uur – 20.00 uur: regio midden (Driebergen)
  • Vrijdag 16 januari 2015: 13.00 uur – 20.00 uur: regio zuid (Eindhoven)
  • Vrijdag 23 januari 2015: 13.00 uur – 20.00 uur: regio noord (Zwolle)

Voor eten wordt gezorgd.

Aanmelden

Schrijf deze data alvast in uw agenda. Aanmelden kan binnenkort via deze website.

Laatst gewijzigd: 
maandag 6 oktober 2014

Trefwoorden

Nieuwscategorieën