PO-Raad organiseert studiereis ‘Beleid rond sport, bewegen en een gezonde leefstijl in Duitsland’

Wat is de verbinding tussen sport, gezonde leefstijl en onderwijs? Wat levert de gezonde school nu eigenlijk op, zowel voor het schoolklimaat als voor de leerprestaties? Duitsland heeft uitstekende ervaringen op dit gebied. Daarom organiseert de PO-Raad, samen met de VO-raad en de MBO Raad, van zondag 23 maart tot en met donderdag 27 maart een studiereis naar Berlijn en Gütersloh. Ook Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, gaat mee naar Duitsland.

Inhoud
De studiereis staat in het teken van wat gezonde leefstijl de Duitse scholen oplevert, bijvoorbeeld op het gebied van leerprestaties en schoolklimaat. Tijdens lezingen en gesprekken met praktijkdeskundigen, wetenschappers, bestuurders en directeuren van Duitse scholen hoort u over de meerwaarde van gezonde leefstijl. U hoort wat de Gezonde School-aanpak in Duitsland beoogt, welke resultaten zijn geboekt en welke partijen hierbij aan zet zijn (ook private partijen!). Er is aandacht voor de brede school, veiligheid en mentale gezondheid, voeding en sport & bewegen. 

De Duitse voorbeelden vanuit po, vo en mbo laten zien hoe scholen het initiatief nemen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en wat hen dit heeft opgeleverd. Het programma biedt vanzelfsprekend ook veel ruimte voor onderlinge kennisuitwisseling en een gezamenlijke, sportieve activiteit. Lees meer over het programma van de studiereis.

Doelgroep
De studiereis ‘Duitsland – Beleid rond sport, bewegen en een gezonde leefstijl’ is bedoeld voor bestuurders, directeuren en beleidsmedewerkers van po-, vo- en mbo-scholen die zich bezig (willen gaan) houden met sport, bewegen en een gezonde leefstijl. De reis informeert en enthousiasmeert via aansprekende en inspirerende, Duitse initiatieven.

Kosten en inschrijven
De prijs voor de studiereis bedraagt € 1.995,- incl. btw. U kunt zich inschrijven via www.studiereissportonderwijsdld.nl.

Meer informatie
www.studiereissportonderwijsdld.nl

Voor meer informatie of bij vragen over de reis kunt u contact opnemen met Kim van der Haar van Arko Sports Media (030 707 30 70 of conferences@sportsmedia.nl). 

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 31 januari 2014

Nieuwscategorieën