PO-Raad roept Basispoort op tot een adequate reactie op problemen Basispoort

Naar aanleiding van de vele signalen van onvrede uit het veld over de technische problemen die zijn ontstaan door de het invoeren van Basispoort, heeft de PO-Raad wederom overleg gehad met een delegatie van het bestuur van Basispoort. De PO-Raad vindt het onaanvaardbaar dat het onderwijs in de beginfase van het schooljaar zo veel stagnatie heeft ondervonden. De PO-Raad vraagt op vier punten een adequate reactie van Basispoort in de richting van de scholen en schoolbesturen.

De PO-Raad vraagt aan de partijen die gezamenlijk Basispoort vormen, het volgende.

  • Geef aan op welke termijn de resterende problemen zijn opgelost,
  • Stel één centraal punt in, dat ook telefonisch bereikbaar is, voor het coördineren en afhandelen van problemen,
  • Richt een vraag en antwoord voorziening in (Q&A),
  • Ga in op de verontwaardiging en frustratie die er bij een grote groep scholen en schoolbesturen bestaat over de aanpak van basispoort en de onderschatting van de problemen die invoering van Basispoort met zich meebrengt.

Bescherming privacy

Tevens heeft de PO-Raad aangegeven op korte termijn het meer fundamentele gesprek over ketenbrede voorzieningen te willen voeren, omdat met de invoering van Basispoort de initiatiefnemers de ketenverantwoordelijkheid op zich hebben genomen. Hierbij staat onder andere de bescherming van de privacy centraal.

De delegatie van het bestuur van Basispoort heeft aangegeven dat het juist het doel van Basispoort is om een verbetering te realiseren in de toegang tot de digitale leermiddelen van de uitgevers en het hen er alles aan gelegen is negatieve beeldvorming weg te nemen. Basispoort roept alle scholen op zich onmiddellijk te melden, als er problemen zijn. Het bestuur van Basispoort zal zich aanstaande donderdag buigen over de vragen van de PO-Raad.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 17 september 2013

Trefwoorden

Nieuwscategorieën