PO-Raad verrast door draai vakbonden over medezeggenschap

De vakbonden AOb, CNV Onderwijs, FvOv en AVS hebben de Tweede Kamer met een gezamenlijke brief opgeroepen de medezeggenschap op scholen en binnen schoolbesturen wettelijk te versterken. De PO-Raad is uiterst verrast door deze zet omdat zij samen met de vakbonden en de VO-raad werkt aan een handreiking en een gezamenlijk communicatietraject om die medezeggenschap nog beter in het onderwijs te verankeren. Met de brief aan de Kamer zeggen de bonden de samenwerking in dat traject feitelijk op.

In een eigen brief aan de Tweede Kamer heeft de PO-Raad op 14 mei nogmaals benadrukt dat ze belang hecht aan een goede medezeggenschap. ,,Versterking van de medezeggenschap op scholen en centraal binnen schoolbesturen zal bijdragen aan een gezonde tegenkracht en daardoor bijdragen aan goed bestuur’’, schrijft voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten.

Wetgeving medezeggenschap

Volgens de PO-Raad biedt de huidige wet voldoende ruimte om dat te regelen. De PO-Raad vindt dat bestaande middelen en rechten beter kunnen worden benut en dat schoolbesturen de medezeggenschapsraden beter in positie kunnen brengen. Om dat te bereiken wil de PO-Raad investeren in de kwaliteit van die medezeggenschap. De handreiking die momenteel wordt opgesteld, is daarbij een belangrijk middel. De wet aanscherpen, zoals de vakbonden in de brief bepleiten, is daarom niet nodig.

Laatst gewijzigd: 
maandag 22 december 2014

Nieuwscategorieën