Rinda den Besten: 'Besturen moeten rug recht houden'

Om incidentenpolitiek tegen te gaan, zijn bevlogen bestuurders nodig die ‘visie hebben en hun rug rechthouden wanneer bevlogenheid over gaat in bevlieging’.  ,,We willen immers geen plannen die tot in detail voorschrijven wat een bestuurder moet doen.'' Dat zei Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad in haar speech op de tweede dag van het congres Bevlogen Besturen.

Volgens Den Besten heerst er een zekere mate van wantrouwen tegenover bestuurders en moet dat vertrouwen weer worden hersteld.

In haar verdere speech ging Den Besten in op ontwikkelingen in het primair onderwijs waar de PO-Raad zich veel mee bezighoudt, zoals het beteugelen van de gevolgen van de terugloop van het aantal leerlingen. Het lijkt erop dat de fusietoets wordt versoepeld. Maar dit gaat wat ons betreft nog niet ver genoeg’’, aldus de voorzitter.

Den Besten benadrukte dat het goed gaat met het onderwijs in Nederland maar dat het aan de schoolbesturen in het primair onderwijs is om de ‘onderwijskwaliteit over de hele linie omhoog te brengen’.

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 11 juni 2013

Nieuwscategorieën