Rinda den Besten: 'Mooie resultaten en een goede start'

Rinda dB,,De periode vlak voor de zomervakantie is traditiegetrouw een drukke eindsprint. Agenda’s zijn overvol, de nachten voor velen van ons korter dan normaal. Dit jaar mede door het WK-voetbal. Maar behalve druk waren de afgelopen weken ook nog eens buitengewoon succesvol.

In een week tijd sloten we een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe CAO PO, stak de Tweede Kamer een stokje voor de wet die verplichte antipestprogramma’s voorschrijft aan scholen, en was er weer een belemmering minder voor het op grote schaal doorvoeren van ict in het onderwijs. Het kabinet gaat onderzoeken of de btw-tarieven voor digitale leermiddelen en papieren boeken gelijk kan worden getrokken. Daarnaast zijn we voorlopig van de btw op passend onderwijs af. Onze pleidooien en inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen.

Start

Deze mooie resultaten beloven wat voor het komende jaar. Ik kijk uit naar een goede start in augustus en september. Maanden waarin we beginnen met passend onderwijs voor álle leerlingen. Waarin we van de Onderwijsraad zullen horen wat er na vijf jaar terecht is gekomen van de aanbevelingen van de commissie-Dijsselbloem. We zullen het gesprek blijven voeren over het tegengaan van pesten op school en over de rol van bewegingsonderwijs bij het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen. Het wordt een tijd waarin we verdergaan met het ondersteunen van onze schoolbesturen bij het opzetten van integrale kindcentra. Er is, kortom, nog genoeg te doen. Ik kijk ernaar uit om daarmee verder te gaan.

Maar voor dit schooljaar zit het er bijna op. De eerste scholen in het land zijn alvast met vakantie, de rest volgt spoedig. Bij de PO-Raad zijn we naast ons reguliere werk nu aan het inpakken, ons aan het opmaken voor onze verhuizing naar Aidadreef in Utrecht. Daar zullen we samen met de VO-raad en SchoolInfo een nieuw onderkomen betrekken. Vanaf 21 juli is iedereen er van harte welkom. Kort daarna gaan ook wij er even tussenuit. Zodat we daarna weer fris met volle kracht vooruit kunnen, verder gaan met onze gezamenlijke missie: leerlingen opleiden voor de wereld van vandaag en morgen. 

Een goede vakantie gewenst en tot over zes weken!''

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 8 juli 2014

Trefwoorden

Nieuwscategorieën