Rinda den Besten voorgedragen als beoogd nieuwe voorzitter van de PO-Raad

De Raad van Toezicht van de PO-Raad heeft op 19 december besloten om Rinda den Besten aan de Algemene Ledenvergadering voor te dragen als beoogd nieuwe voorzitter van de PO-Raad.

Rinda den BestenRinda den Besten (1973) is sinds 2006 wethouder voor de PvdA in Utrecht. In haar eerste termijn als wethouder had ze onderwijs, jeugd en volksgezondheid in haar portefeuille. Vanaf 2010 is ze locoburgemeester en is ze verantwoordelijk voor werk en inkomen, jeugd en sport. Voor de PO-Raad is haar bestuurlijke ervaring van belang, als ook haar kennis van al die maatschappelijke domeinen die nauw samenhangen met het onderwijs. Door haar politieke ervaring en haar netwerk in Den Haag en in het land zal ze een stevig boegbeeld voor de PO-Raad zijn. Door haar enthousiaste en energieke persoonlijkheid zal ze die inspirerende en verbindende factor zijn die het primair onderwijs tot een krachtiger sector maakt.

Rinda den Besten: "De kans om voorzitter te worden van de PO-Raad komt eigenlijk een jaar te vroeg. Het was mijn intentie om mijn tweede termijn als wethouder af te maken. Maar dit sluit zo mooi aan bij mijn kennis en capaciteiten, dat ik de stap met volle overtuiging zet. In mijn werk als wethouder, bijvoorbeeld in de Utrechtse wijken Ondiep en Overvecht, heb ik gezien hoe belangrijk onderwijs is voor de toekomstkansen voor kinderen. Onderwijs is dé manier om maatschappelijk mee te doen en om verder te komen in het leven. Ik vind het een prachtige kans om nu op landelijk niveau, uiteraard namens de leden, te gaan vechten voor beter onderwijs voor ieder kind."

Als de Algemene Ledenvergadering van 22 januari 2013 Rinda den Besten benoemt, zal ze als voorzitter aantreden per 1 april 2013. De huidige voorzitter Kete Kervezee vertrekt per 1 april 2013, omdat ze dan de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
donderdag 10 januari 2013

Nieuwscategorieën