Rondetafel mediawijsheid

Op vrijdag 14 september heeft PO-Raad voorzitter Kete Kervezee deelgenomen aan een rondetafelgesprek over mediawijsheid van kinderen en de rol, die de basisschool daarbij speelt. Het rondetafelgesprek met onder andere ook kroonprins Willem-Alexander, stond in het kader van de lancering van Cinekid's MediaRoute, een doorlopende leerlijn voor media-educatie in het basisonderwijs. Onderwerp van gesprek was de vraag: 'Hoe kunnen we jonge kinderen voorbereiden op de gemedialiseerde samenleving?'. Kete Kervezee besprakhet belang van mediawijsheid voor leerlingen en voor leraren. Daarbij is het voor scholen ook belangrijk om hierbij nadrukkelijk de ouders te betrekken.

rondetafel mediawijsheid

Cinekid, vooral bekend van het jaarlijkse Cinekid Festival, is een organisatie die het hele jaar door activiteiten op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor kinderen (4-14 jaar) organiseert.

Het thema mediawijsheid wordt ook besproken in het Netwerk Onderwijsinnovatie & ICT van de PO-Raad. Meer informatie daarover is terug te vinden op: Netwerk Onderwijsinnovatie & ICT.

Laatst gewijzigd: 
maandag 1 oktober 2012

Nieuwscategorieën