Scholen Caribisch Nederland worden steeds beter

De Inspectie van het Onderwijs is tevreden over de stijgende kwaliteit van het primair onderwijs in Caribisch Nederland. Leraren, schoolleiders, bestuurders, leerlingen en ouders hebben met grote inzet en betrokkenheid ervoor gezorgd dat de onderwijskundige situatie in Caribisch Nederland er beter voor staat dan in 2010. Toen waren de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba nog geen bijzondere gemeenten van Nederland.

In 2011 werd in de Onderwijsagenda voor Caribisch Nederland afgesproken dat de eilanden hun onderwijs moeten verbeteren zodat in 2016 de basiskwaliteit van hun scholen op orde is. Verschillende scholen, met name in het primair onderwijs, zijn in staat om dat doel te bereiken, stelt de Inspectie in een rapport.

Coaches

De PO-Raad heeft al enkele jaren coaches - twee schoolcoaches en een bestuurscoach - die de scholen op Caribisch Nederland helpt te verbeteren. ‘De uitvoering is voortvarend aangepakt en de schoolcoaches hebben daarbij belangrijk werk verricht’, aldus de Inspectie. Wel geeft ze aan dat de situatie op de eilanden weerbarstig is en dat er nog hard moet worden gewerkt om aan de doelstellingen van de Onderwijsagenda voor Caribisch Nederland te voldoen.

De Inspectie constateert dat er de komende periode vooral ingezet moet worden op de interne kwaliteitszorg, bestuurskracht en de leerlingenzorg. Ook de komende jaren zal de PO-Raad de besturen en de scholen op Caribisch Nederland ondersteunen en aandacht geven aan deze prioriteiten.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 3 juli 2014

Nieuwscategorieën