Scholenopdekaart.nl helpt ouders bij schoolkeuze

Vanaf mei kunnen ouders makkelijker scholen vergelijken op scholenopdekaart.nl. Zij kunnen dan de informatie van maximaal vijf scholen naast elkaar plaatsen. Daarmee kunnen ze in een oogopslag zien hoe de ene school verschilt van de andere en deze informatie ter oriëntatie gebruiken bij de keuze van een school voor hun kinderen.

Uit onderzoek blijkt dat ouders hierbij vooral geïnteresseerd zijn in de volgende indicatoren: Algemene gegevens school, Aantal leerlingen, Profiel van de school, Schooltijden en opvang, Schoolondersteuningsprofiel, Resultaten eindtoets, Waardering Inspectie, Leerlingtevredenheid en Ouders en school. Het zijn daarom deze indicatoren die bruikbaar worden om te vergelijken.

Vensters vullen

De informatie die kan worden vergeleken, is een selectie van de indicatoren die al in het SchoolVenster van scholen staan. Heeft u deze indicatoren nog niet gevuld in Mijn Vensters? Dan adviseren wij u om deze informatie voor eind april aan te vullen zodat ouders de informatie vinden die ze zoeken. 

Meer lezen over de nieuwe knop ‘vergelijken’ op scholenopdekaart.nl? Op pagina 22 en 23 van het Magazine Vensters PO nr 4 leest u er meer over.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 25 maart 2015

Trefwoorden

Nieuwscategorieën