Schooladvies uitwisselen met BRON

Voor ruim 190.000 leerlingen van groep 8 is het een spannende tijd, ze staan op het punt om de overgang van het Primair onderwijs naar het Voortgezet Onderwijs te maken. Vanaf dit schooljaar is het basisschooladvies leidend toelating in het voortgezet onderwijs. 

Onderzoek toont aan dat het advies van de basisschool veelal van een goede kwaliteit is. Voor het verdere succes van de overgang en de schoolloopbaan van deze leerlingen is het van belang dat de schooladviezen tijdig worden uitgewisseld met BRON. Door de invoering van de verplichte eindtoets moeten scholen het schooladvies dit jaar eerder – en al voordat de eindtoets is afgenomen - uitwisselen met BRON.

Voor 1 maart 2015 moesten de schooladviezen schriftelijk zijn vastgesteld en opgenomen in de leerlingenadministratiesystemen van de scholen. Hierna hebben de scholen twee weken (tot 15 maart 2015) de tijd gehad om de adviezen uit te wisselen met BRON. Voor het grootste gedeelte van de scholen (86%) geldt dat zij de schooladviezen tijdig hebben ingevoerd. De PO-Raad benadrukt dat het voor een succesvolle overgang van de leerlingen van belang is deze schooladviezen alsnog in te voeren. 

Laatst gewijzigd: 
maandag 30 maart 2015

Trefwoorden

Nieuwscategorieën