Schoolleidersregister officieel geopend

Schoolleiders kunnen zich vanaf vandaag officieel registreren in het schoolleidersregister. Hiermee moet het beroep van schoolleider worden versterkt en verder worden geprofessionaliseerd. In het register wordt onder meer vermeld welke activiteiten een schoolleider onderneemt om zich te ontwikkelen.

Schoolleiders zijn volgens cao-afspraken verplicht zich te registreren. Los daarvan vindt de PO-Raad het erg belangrijk dat onderwijsprofessionals zich blijven ontwikkelen en daar ook actief mee bezig zijn. De PO-Raad roept haar leden daarom op registratie in het register te stimuleren en aan te moedigen. De PO-Raad stuurde al haar leden daartoe maandagmiddag een e-mail.

Voor iedere schoolleider is jaarlijks tweeduizend euro beschikbaar waarmee zij zich bijvoorbeeld kunnen bijscholen of studieverlof kunnen opnemen.

Het register geeft ook weer welke opties de schoolleider daarbij heeft. Op die manier ondersteunt het register de schooleider in brede zin bij de keuze voor verdere professionaliseringsactiviteiten.

Schoolleiders kunnen zich hier inschrijven in het register. 

Laatst gewijzigd: 
maandag 10 juni 2013

Nieuwscategorieën