Seminar Geïntegreerd aanbesteden en meten van gebouwprestaties

Op donderdag 11 april a.s. organiseert de stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang (Ruimte-OK) een seminar over Geïntegreerd aanbesteden en meten van gebouwprestaties voor gemeenten en schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. In het Interactieve seminar staan prestatiecontracten in theorie en praktijk centraal. Het seminar vindt plaats in de eerste energieneutrale school voor VMBO/Praktijkonderwijs Focus in Heerhugowaard (naast station).

Voor primair onderwijs
Het kabinet is voornemens om de verdeling van verantwoordelijkheden voor onderwijshuisvesting tussen gemeenten en schoolbesturen voor primair en speciaal onderwijs aan te passen. De middelen voor buitenonderhoud en aanpassingen aan schoolgebouwen worden dan gedecentraliseerd naar de schoolbesturen. Deze situatie bestaat al in het voortgezet onderwijs. Wat komt er af op de schoolbesturen en gemeenten? En hoe zet je als schoolbestuur dit buitenonderhoud en aanpassingen aan schoolgebouwen in de markt? Hoe kom je tot een goede samenwerking en kostenverdeling tussen gemeente en schoolbestuur?

Geïntegreerd aanbesteden en meten van gebouwprestaties
Bij geïntegreerd aanbesteden kunnen ontwerp, bouw, onderhoud en bijvoorbeeld ook energieverbruik en financiering in zijn geheel of in onderdelen op de markt worden gezet. Het leidt tot een geïntegreerd bouwcontract. Dit is duurzaam en biedt meer kwaliteit voor dezelfde prijs. Hierbij wordt de markt om een prestatie gevraagd en niet om een inspanning. Dit vraagt om een andere manier van denken en aanbesteden door gemeente en schoolbestuur. Ook dienen gemeente en schoolbestuur afspraken te maken over bouwheerschap en financiën. Wat betekent geïntegreerd aanbesteden voor schoolbestuur en gemeente? Hoe besteed je zo'n geïntegreerd bouwcontract aan? Welke typen geïntegreerde bouwcontracten zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen? Wil je de financiering ook uitbesteden of juist niet? En hoe meet je de gebouwprestatie?

Eerste energieneutrale school
Tijdens het seminar bespreken we nieuwbouw met een geïntegreerd bouwcontract aan de hand van de praktijkcasus van de eerste energie neutrale VMBO- vestiging van het Huygens College in combinatie met de praktijkschool Focus. Waar liep men tegenaan bij de uitwerking van de geïntegreerde bouwcontractvorm? Was deze vorm eenmalig of smaakt het naar meer? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe meet je de energieprestatie van een energieneutrale school?

Organisatie, programma en aanmelden
De organisatie van het seminar is in handen van Ruimte-OK, Rienks Bouwmanagement en de gemeente Heerhugowaard. Dit interactieve seminar is bedoeld voor het primair en voortgezet onderwijs en gemeenten.

Het programma start om 15.00 uur en eindigt om 19.30 uur. Voorafgaand kunnen deelnemers een rondleiding krijgen door de eerste energieneutrale school voor VMBO/Praktijkonderwijs Focus in Heerhugowaard.
Abonnees (basisabonnement) van Ruimte-OK hebben gratis toegang. Anderen betalen € 50,- excl. BTW (incl. eenvoudige maaltijd).

Deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen casus over de toekomstige financieringswijziging primair onderwijs, geïntegreerd aanbesteden en meten van gebouwprestaties bij aanmelding in te sturen. Deze zullen voor zover als mogelijk behandeld worden.

Download hier het programma van het seminar.
Stuur het aanmeldformulier in.  

 

Laatst gewijzigd: 
donderdag 14 maart 2013

Trefwoorden

Nieuwscategorieën