Staatssecretaris Dekker bezoekt op 11 juni het PO-Raad congres

Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) zal op donderdag 11 juni aanwezig zijn op de ledendag van het PO-Raad congres ‘Kennis voor morgen’ op locatie Papendal. Hij zal tijdens het diner - na afloop van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de PO-Raad - een korte tafelrede houden. Daarna zal hij aanschuiven bij verschillende tafels om in gesprek te gaan met schoolbestuurders over de vraag die tijdens het congres centraal staat: hoe bereiden wij onze kinderen voor op de toekomst?

De eerste dag van het congres is alleen voor leden van de PO-Raad. Deze dag begint om 13:00 uur met de ALV van de PO-Raad. Hierna start vanaf 16.00 het congresprogramma met een invulling door Monique Volman, hoogleraar Onderwijskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, en Steven de Waal, oprichter en voorzitter van de Denktank Public SPACE Foundation: maatschappelijk ondernemen en actief burgerschap. Hun bijdrage is gericht op de paradox tussen enerzijds de negatieve beeldvorming die er aan bestuurders in het publieke domein kleeft en anderzijds de noodzaak van goed bestuur voor goede onderwijskwaliteit. Volman en de Waal gaan onder leiding van Richard Engelfriet het gesprek met de zaal aan: welke oplossingsrichtingen zien we? En hoe kunnen we de kloof dichten die wij ervaren tussen de onderwijssector en de politiek?

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner in aanwezigheid van de staatssecretaris. Hij zal tijdens dit diner onder meer in gesprek gaan over de toekomstige inhoud van ons onderwijs (#Onderwijs2032) en recente ontwikkelingen in het primair onderwijs. De volgende dag is gericht op een breder publiek; ook schoolleiders, leraren en andere onderwijsprofessionals zijn deze dag welkom om masterclasses en workshops te volgen, de informatiemarkt te bezoeken en te luisteren naar toespraken van onder andere Hare Majesteit Koningin Máxima en professor Frits van Oostrom. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor het congres.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 2 juni 2015

Nieuwscategorieën