Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) opent congres Bevlogen Besturen op 6 juni

Niet vaak is een staatssecretaris van een ander departement zo belangrijk voor het onderwijs als dit jaar staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij is verantwoordelijk voor de transitie jeugdzorg. Door de invoering van Passend onderwijs op 1 augustus 2014 en de transitie jeugdzorg per 1 januari 2015, moeten jeugdzorg en onderwijs nog veel meer dan nu met elkaar gaan samenwerken. Vrijdag 6 juni opent Van Rijn de tweede dag van het congres van de PO-Raad: Bevlogen Besturen; om de leerling.

Staatssecretaris Van Rijn heeft regelmatig in interviews aangegeven dat er voor wat betreft het maken van afspraken nog een wereld te winnen is. En dat hiervoor ieders inzet nodig is.

Onderwijs en jeugdzorg hebben een gezamenlijke opdracht: in het belang van de kinderen samen optrekken. Onderwijsbesturen kijken vanuit hun eigen kennis en verantwoordelijkheid naar de komende veranderingen. De PO-Raad heeft de staatssecretaris daarom gevraagd naar Harderwijk,  waar het congres plaatsvindt, te komen om vanuit zijn verantwoordelijkheid en vanuit zijn expertise de aanstaande veranderingen toe te lichten.

Andere sprekers

Naast Van Rijn, spreken ook ruimtevaarder André Kuipers, wethouder Onderwijs, jeugd en gezin te Rotterdam Hugo de Jonge en hoogleraar Publiek Management Mirko Noordergraaf op het congres. Donderdagmiddag 5 juni, na de Algemene Ledenvergadering, komt professor Peter van Lieshout.

Data en locatie

Noteer de data alvast in uw agenda: donderdag 5 en vrijdag 6 juni. Het congres wordt gehouden in  het Van der Valk in Harderwijk. Binnenkort start de inschrijving. Hou onze website in de gaten.

Twitter

Alvast twitteren over het congres? Gebruik #bevlogenbesturen

Laatst gewijzigd: 
maandag 31 maart 2014

Nieuwscategorieën