Staatssecretaris stuurt Kamer brief over passend onderwijs

Woensdag 19 februari heeft de staatssecretaris een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over passend onderwijs. In de brief meldt hij dat er dit jaar niet meer kinderen naar het speciaal onderwijs worden verwezen dan andere jaren. Het aantal klachten van ouders bij het steunpunt passend onderwijs is slechts iets hoger dan andere jaren.

Eind vorig jaar heeft de staatsecretaris de Kamer geïnformeerd over de intensivering van de invoering van Passend onderwijs dat hij samen met PO-Raad, VO-raad, vak- en ouderorganisaties heeft opgepakt. De informatie richting ouders en teams is daarbij heel belangrijk. In maart verschijnen de uitkomsten van de monitor die hierover is uitgezet. In het kader van de informatievoorziening wordt in de week van 24 maart de week van passend onderwijs gehouden. Meer informatie over de week vindt u via deze link.

Op 6 februari verscheen er een artikel in dagblad Trouw waarin stond dat het Steunpunt Passend Onderwijs dit jaar een stroom van klachten kreeg van ouders. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris met deze brief dit bericht genuanceerd.

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 februari 2014

Nieuwscategorieën