Strijd om titel 'Sportiefste basisschool' barst los

De basisschool met het meest vooruitstrevende beleid op het gebied van bewegen en sport mag zich binnenkort ‘sportiefste basisschool van Nederland’ noemen. Acht basisscholen uit het hele land dingen op 15 mei mee naar die titel. Wim Ludeke, lid van het Algemeen Bestuur van de PO-Raad, reikt de prijs uit.

De PO-Raad onderschrijft het belang van sport, bewegen en een gezonde leefstijl in en rondom het onderwijs. Aandacht hiervoor op school kan namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen, maar ook aan hun prestaties in de klas.

De verkiezing 'sportiefste basisschool van Nederland' wordt ditmaal voor de vijfde keer georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding en het NOC*NSF. Bij de nominatie van de acht geselecteerde scholen is gekeken naar hun programma van bewegen en sport in en rondom de school. Ook een rol speelden de manier waarop de scholen een actieve leefstijl stimuleren en de maatschappelijke betrokkenheid van de school bij gezond bewegen.  

Van de acht genomineerde scholen zijn filmpjes gemaakt die hier te bekijken zijn.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 16 mei 2013

Nieuwscategorieën