Taalbus gestart

Scholen onderweg naar kwaliteitsverbetering

Afgelopen dinsdag gaf staatssecretaris Sharon Dijksma het startsein voor de Taalbus op de Helen Parkhurstschool in Den Haag. De Taalbus maakt onderdeel uit van het programma ‘Alle scholen in beweging’ in opdracht van de PO-Raad, met als doel het verbeteren van taal- en rekenonderwijs.

 

 
Staatssecretaris Dijksma bij de start van de Taalbus 

 

Kennisontwikkeling scholen
De Taalbus is een bus vol met taalmaterialen en wordt bemand door taalexperts. Deze taalexperts zijn adviseurs van de regionale onderwijsadviesbureaus (leden EDventure) en van de landelijke pedagogische centra (APS-CPS-KPC). Dijksma: “Basisscholen hoeven daarbij niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Juist het leren van elkaar en laagdrempelige initiatieven zoals de Taalbus kunnen basisscholen op een snelle, makkelijke manier helpen met het verbeteren van hun taal- en rekenonderwijs.” De kennis die deze scholen ontwikkelen wordt straks gedeeld, enerzijds digitaal via een na de zomervakantie te lanceren website en anderzijds door middel van schoolbezoeken, de Taal- en Rekenbus en audits van goed opgeleide experts.

Professionele ondersteuning
Uiteindelijk gaan de leerlingen profiteren van al deze ontwikkelingen. “Scholen worden gestimuleerd om aan hun taal- en rekenresultaten te werken en gaan daardoor opbrengstgericht werken. Ze komen in beweging en onderzoeken waar en hoe het beter kan, stellen doelen voor leerlingen en daarmee ook voor zichzelf. Planmatig, gestructureerd en strategisch.” Met het programma ‘Alle scholen in beweging’ waar de Taalbus een onderdeel van is worden scholen hierin professioneel ondersteund.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.edventure.nu. U kunt ook een e-mail sturen naar taalbus@schoolaanzet.nl.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën