Test vignet Gezonde School

Het RIVM is op zoek naar basisscholen die het digitale aanvraagformulier voor het vignet Gezonde School willen testen. Scholen die meedoen hoeven niet aan speciale eisen te voldoen. Uw school hoeft dus nog niet actief te zijn op het gebied van Gezonde School. Scholen die meedoen met de test kunnen het vignet in 2011 gratis aanvragen.

Gezonde leerlingen leren beter. Goede ventilatie, gezondheidseducatie, en een veilig en beweegvriendelijk schoolplein dragen bij aan gezondere leerlingen én betere leerprestaties. Scholen die structureel dergelijke maatregelen uitvoeren kunnen vanaf januari 2011 het vignet Gezonde School aanvragen en zich profileren als Gezonde School.

Waarom deze test?
Om in aanmerking te komen voor het vignet moet een school voldoen aan een norm. Het RIVM voert deze test uit om goed aan te sluiten bij de mogelijkheden die scholen hebben. De resultaten worden gebruikt om de norm en het aanvraagformulier definitief vast te stellen.

Het RIVM ontwikkelt het vignet Gezonde School in opdracht van de Rijksoverheid in samenwerking met vele andere partijen zoals: de PO-Raad, Voedingscentrum, NISB, STIVORO, Consument & Veiligheid, Soa Aids Nederland, Trimbos-instituut, Schorer, Rutgers Nisso Groep, Pharos, NIGZ, Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, KVLO, NOC*NSF, Ivoren Kruis, GGD Nederland en regionale GGD’en.

Vignet Gezonde School vanaf januari 2011
Een school kan kiezen uit verschillende thema’s en werken aan dat thema dat de school het meest belangrijk vindt. De thema’s waar de school uit kan kiezen zijn: voeding, sport en bewegen, persoonlijke verzorging, roken, alcohol en drugs, psychosociale gezondheid, relaties en seksualiteit, fysieke veiligheid en binnenmilieu.

Pilot in september
De pilot vindt plaats van 13 september t/m 1 oktober. Als u uw school aanmeldt ontvangt u een inlogcode om via internet het aanvraagformulier in te vullen. Ook kunt u een reactie geven op het formulier. Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 45 minuten. De door u ingevulde gegevens worden voor u bewaard. Als u dat wenst kunt u vervolgens actief aan de slag om te voldoen aan de norm en kunt u in 2011 uw aanvraag definitief maken. Scholen die meedoen aan de pilot kunnen het vignet in 2011 gratis aanvragen. Voor scholen die niet meedoen aan de test, zal het aanvragen van het vignet vanaf januari 2011 honderd Euro kosten.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de pilot door een mail te sturen naar: gezondeschool@rivm.nl.

Voor meer informatie kunt u ook mailen of bellen met het RIVM, tel. 030 – 274 85 73.

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën