Tienjarig pact brengt primair onderwijs weer naar topniveau

Vanmiddag heeft de PO-Raad het manifest ‘In tien jaar naar de top: pleidooi voor een 10-jarenplan voor het primair onderwijs’ gepresenteerd. De PO-Raad roept hiermee de politiek op om ambitie met beleidsrust te combineren. SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan ontving het manifest uit handen van Kete Kervezee, voorzitter van de PO-Raad.

De politiek moet verantwoordelijkheid nemen voor een tienjarig Pact Primair Onderwijs. Die oproep deed de PO-Raad vanmiddag bij de presentatie van het manifest ‘In tien jaar naar de top’. In het manifest pleit de PO-Raad voor een pact waarvan de uitvoering het primair onderwijs in tien jaar naar de wereldtop brengt. De uitdagingen waar de Nederlandse kenniseconomie nu voor staat, vragen om een sterk primair onderwijs.

Via onderstaande links kunt u het manifest downloaden. Om ook de ouders van de kinderen op uw scholen te informeren over de inspanningen van de sector om het onderwijs verder te verbeteren, kunt u hieronder ook een voorbeeld ouderbrief downloaden. Het staat u vrij om de brief te bewerken en aan te passen aan uw lokale situatie.

 

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
maandag 26 januari 2015

Nieuwscategorieën