Tingue Klapwijk en Rijan van Geene Leraren van het Jaar 2013

Tingue Klapwijk van Montessorischool Valkenbos in Den Haag en Rijan van Geene van Visio Onderwijs in Breda zijn uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2013. Tingue was genomineerd in de catergorie basisonderwijs en Rijan voor het speciaal onderwijs. Tijdens een spannende bijeenkomst ter gelegenheid van de Dag van de Leraar werd de nieuwe vertegenwoordigers van de sector bekend gemaakt. Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad en lid van de jury van deze verkiezing, heeft de winnaars van harte gefeliciteerd.

Volgens de jury is Tingue Klapwijk didactische sterk. Zo heeft ze meerdere lesmaterialen bedacht om de lesmotivatie te bevorderen, om de woordenschat te vergroten en om de begrijpend leeslessen leuker te maken. Op deze manier laat ze kinderen optimaal tot leren komen vanuit de Montessori-visie. Tingue is de opvolger van Ellen Emonds, die vorig jaar met de eer ging strijken.

De jury noemt Rijan van Geene vrolijk en enthousisast. Ze is creatief in het vinden van lesvormen en leerrendement bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Rijan is de eerste officiële Leraar van het Jaar voor het speciaal onderwijs. Vorig jaar heeft de jury al wel Stevan Kuhnen uitgeroepen tot Ambassadeur speciaal onderwijs. 

De jury heeft verder Jan Willem van den Bos van het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend benoemd tot Leraar van het Jaar 2013 in het voortgezet onderwijs. Sara Albone van het Groenhorst College in Barneveld is de winnaar in het middelbaar beroepsonderwijs. 

Laatst gewijzigd: 
zaterdag 5 oktober 2013

Nieuwscategorieën