TweeWeekse van start, eerste reacties positief

Maandag 8 april gaat de TweeWeekse ‘Mijn werk, Onze scholen’ officieel van start, maar deze week zijn er al een paar gesprekken geweest. De eerste reacties zijn positief.

In het hele land vinden komende weken gesprekken plaats tussen alle geledingen binnen het primair onderwijs: bestuurders, leerkrachten, ondersteuners en schoolleiders. Doel van deze gesprekken is met elkaar te onderzoeken wat er nu werkelijk toe doet, wat de mensen in het onderwijs nodig hebben om het werk goed te kunnen doen: werknemers en werkgevers. De opbrengst van de gesprekken worden gebruikt als start voor de nieuwe cao onderhandelingen en moeten uiteindelijk leiden tot een moderne en toekomstbestendige cao.

Constructieve eerste bijeenkomst

Op de bijeenkomst van de kennisgroep p&o op 26 maart in Utrecht, werd het programma van het cao-vernieuwingstraject in snelkookpanversie uitgevoerd. De aanwezigen dachten constructief mee en waren enthousiast over de activerende werkvorm. Het werd gewaardeerd dat eenieder vanuit zijn eigen ervaring en expertise nu een bijdrage kan leveren aan de nieuwe CAO. Uit het gesprek in Utrecht kwam onder andere naar voren dat men in de nieuwe CAO veel keuzevrijheid en flexibiliteit verlangt. Ook gaven de aanwezigen aan de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie te willen leggen. 

Joany Krijt, vice voorzitter van CNV Onderwijs, was bij een andere bijeenkomst aanwezig. Ook zij kijkt positief terug op het gesprek: "Het was een gesprek tussen allemaal bevlogen onderwijsmensen die zelf heel goed kunnen benoemen wat ze nodig hebben om hun werk met passie te kunnen doen. Het is goed om te zien hoe betrokken iedereen is bij het werken in de school. Hoewel niet alles de CAO raakt werd wel meteen duidelijk waar de knelpunten en de kansen liggen".

Aanmelden TweeWeekse

Tot 20 april vinden er door het hele land nog vele gesprekken plaats en aan het eind van het traject worden alle opbrengsten bij elkaar gelegd. Laat ook uw stem horen en meld u hier aan. Op deze pagina vindt u ook de up-to-date lijst van locaties en tijden. Op onze website vindt u achtergrondinformatie over de bijeenkomsten en de flyer ‘samen in gesprek’.

 

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
maandag 15 april 2013

Trefwoorden

Nieuwscategorieën