Uitreiking Nationale Onderwijsprijs

Woensdag 18 maart is de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs uitgereikt in de Beurs van Berlage te Amsterdam. In een feestelijke sfeer werd De Wyngert uit het Friese Drachtstercompagnie winnaar met het techniekproject "Elke dag weer" in de categorie primair onderwijs.

De school heeft een eigen professioneel weerstation op het dak van het schoolgebouw geopend. De leerlingen hebben het weerstation zelf gebouwd en doen ook het onderhoud en beheer. Het hele dorp kan via internet de weerberichten opvragen en hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

In de categorie voortgezet onderwijs heeft het Gerrit Rietveld College uit Utrecht de eerste prijs in de wacht gesleept met het project "Beter bij de buurt". De prijswinnaars hebben de "Bronzen Olifant" en een geldbedrag van € 7.000 ontvangen.

Er zijn drie extra prijzen uitgereikt: Basisschool Gerardus Majella uit Lopik en het Calvijn College uit Krabbendijke hebben de Scholen helpen Scholenprijs gekregen. De Boekenprikkel is voor Basisschool De Piramide uit Deurne. De Leefstijl Preventie Prijs ten slotte gaat naar het Eijkenhage College uit Landgraaf.

Website Nationale Onderwijsprijs>>

Laatst gewijzigd: 
donderdag 20 oktober 2011

Nieuwscategorieën