Vensters PO en ICT inspireren op NOT

Op 27 januari werd om 10.00 de beursvloer van de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) geopend door Prinses Laurentien van Oranje. Een rinkelende schoolbel klonk, een confettikanon spoot gekleurde vrolijkheid. Een grote menigte van leraren en schooldirecteuren uit het PO, VO en MBO betrad de vloer.

Op deze vloer een enorm aanbod van stands van ruim 350 exposanten met een enorme diversiteit in aanbod. Van meubels tot games, van pensioenadvies tot lawaaibeheersing in de gymzaal en van themapleinen tot een groot aanbod van seminars. Maar bovenal heel veel aanbieders van educatief materiaal. Een uitgelezen kans voor leraren, schoolleiders en schoolbestuurders zich te laten informeren en inspireren voor hun werk. Maar ook een uitdaging om door het enorme aanbod de bomen te blijven zien.

Ook de PO-Raad was aanwezig op deze eerste dag. Voorzitter Rinda den Besten deed een ronde over de vloer, had inspirerende ontmoetingen en bezocht de openingssessie van de PO-Raad in de PO Academie. In deze sessie ‘Hoe organiseren we Beter en Slimmer leren met behulp van ICT?’ verzorgden Erik Heijendael van schoolbestuur Innovo en schooldirecteur Cas Trausel een boeiende presentatie over hoe binnen Innovo grote stappen worden gezet om beter en slimmer te leren met behulp van ICT.

Op dinsdagmiddag verzorgde de PO-Raad de workshop ‘Laat maar zien wat je doet!’ over Vensters PO. In deze workshop ging het over de zin van transparantie, werd toegelicht hoe het instrument werkt en werd de vraag besproken hoe een school op een reëel en evenwichtig in beeld kan worden gebracht.

De komende dagen….

Op donderdag wordt de openingssessie “Beter en slimmer leren met behulp van ICT” verzorgd door schoolbestuur Klasse en op zaterdag door schoolbestuur de Aloysius Stichting.

Op donderdagmiddag 29 januari wordt de workshop “Laat maar zien wat je doet!” nog een keer door de PO-Raad verzorgd.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 25 februari 2015

Trefwoorden

Nieuwscategorieën