Vensters PO in najaar officieel van start

De eerste gegevens uit Vensters PO worden in het najaar van 2013 gepubliceerd. Daarmee wordt Vensters PO officieel gelanceerd. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de PO-Raad stemde daar op 6 juni mee in.

Met Vensters PO worden cijfers van schoolbesturen en hun scholen verzameld in één systeem. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens over leerlingenpopulatie, financiën, personeel en onderwijsopbrengsten. Vensters PO biedt schoolbesturen daarmee een goede en betrouwbare basis om de eigen organisatie nog professioneler te besturen. Met Vensters PO wordt het ook makkelijker het gesprek met onder meer ouders en gemeenten over onderwijs aan te gaan.

De overgrote meerderheid van de ALV was positief over Vensters PO. Tijdens de ALV riep één van de leden van de PO-Raad op ervoor te waken dat Vensters PO niet door media zou worden gebruikt bij het opstellen van ranglijsten van scholen: ,,Anders staat er naast de haring top honderd ook een scholen top honderd in het Algemeen Dagblad’’, aldus het lid.

Enkele leden lieten zeiden zich zorgen te maken over de hoeveelheid extra werk dat het aanleveren van de informatie hen zou gaan kosten. Zij vrezen dubbel werk omdat ook gemeenten hen om gegevens vragen. Vicevoorzitter van de PO-Raad Simone Walvisch stelde dat de PO-Raad er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat het aanleveren van gegevens voor Vensters PO geen extra belasting is voor schoolbesturen. ,,Vensters PO moet leidend zijn'', aldus Walvisch.

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 25 juni 2013

Nieuwscategorieën